miercuri, 26 martie 2014

MI-E FRICĂ DE CALIGULA

   

     Speranța moare ultima, spune o vorba din popor care se potrivește și în cazul nostru de lupi bătrâni, care cunoaștem Petrolul de când eram cățelandri și intram doi pe-un bilet să vedem cum i-o dă printre picioare nea Dridea lui Voinescu.

     Dar ce se întâmplă la echipa lupilor în ultima vreme vine să ne strecoare furnicături reci de teamă pe șira spinării, de la ceafa zbârlită și până-n vârful cozii făcute măciucă.

     Deciziile catastrofale luate în iarnă au hrănit cele mai negre previziuni care, din păcate, acum se vede că se adeveresc.  Prin plecarea lui Contra, ieșirea din lot a lui Mutu, penibilele prestații ale lui Teixeira, Zicu sau a altor fotbaliști te fac să crezi că Petrolul este o echipă de duzină. Și, cu mare tristețe o spun, chiar a devenit, nu trebuie să-și înfoaie penele de ”savant” Don Mitică Dragomir că le știe el pe toate!

      În plus lotul pare total dezorientat și cu un moral din ce în ce mai prost, pe fondul unor declarații făcute foarte de timpuriu de antrenori, atât Contra cât și Răzvan, cum că șanse la titlu ar fi: zero.

      Mai mult, nici viitorul nu arată optimist. Acum da, e clar, adio luptă la campionat. Am și mari temeri în ceea ce înseamnă Cupa  începând de la dubla cu Astra ce-și are primul meci în această seară și am temeri și pentru păstrarea locului fruntaș în clasament. Pandurii, Vasluiul și Dinamo par dezmorțite, aleargă din ce în ce mai bine pe teren, ajung ușor la buturile adverse și, ceea ce e foarte important, o bagă des în ațe. Petrolul în ultimele 4 etape a dat doar 3 goluri și alea chinuite!

     Dar ce e cel mai grav e că nu cred nici în prestația de la anul. Sunt pre mulți jucători bătrâni, iată: Mutu are 35 de ani, Alves are 34 și Teixeira la fel, oare nu vor pune ei în sezonul viitor ghetele în cui? Foarte posibil. Apoi Walter, de Lucas, plus Albin,  nu vor pleca înapoi în Primera Division? Și asta pare probabil, mai ales că domnul Contra este deja acolo.
   
Steaua, pentru care e clar, s-au făcut jocurile, vinde și ea, dar pe bani buni și va cumpăra ieftin, din țară. Campania "Free Gigi” a atins în ultima vreme paroxismul, domnul Mitică o dă ca sigură, latifundiarul va ieși curând și va prelua afacerile clanului aflat în spatele gratiilor. Guilherme e încă în cărțile celor din Ghencea...

    Caligula a moștenit de la înaintașii săi un imperiu Roman bogat și prosper, dar prin risipă și lăcomie în foarte scurt timp era să-l ducă la pieire. La fel și domul Capră, a preluat, mai pe nimica, o echipă frumoasă care era gata să facă, pentru prima oară în istoria ei, eventul. Dar din lăcomie, în cârdășie cu alți băieți deștepți, și-a bătut joc de ea...

      Din păcate am mai văzut filmul ăsta, chiar aici la Ploiești și de aceea mi-e frică de Caligula...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu