luni, 17 martie 2014

CAMPIONATUL? SĂ I-O SPUNEȚI LUI MUTU!

  
    Haita lupilor a adulmecat starea nefericită și momentul de cumpănă a prea iubitei lor echipe și, ca la un semnal, s-au adunat cu miile duminică seara pe Ilie Oană. Meciul cu Astra (fostă Ploiești) s-a jucat cu casa închisă, peste 16 mii de suporteri au venit să împingă Petrolul spre victorie, dar nu a fost să fie...

     Meciul nu a început rău deși, noul antrenor al petroliștilor, Răzvan Lucescu, nu a avut cel mai bun unsprezece la dispoziție, i-au lipsit Albin (4 goluri în acest sezon) și Lucas, ambii suspendați, dar i-a avut titulari pe Mutu, Zicu și Teixeira (și el cu 4 goluri). La primul său meci pe banca găzarilor Răzvan și-a așezat jucătorii într-un 4-2-3-1, cu Toto Tamuz atacant împins, jucător ce urma să fie deservit cu mingii de deja menționata tripletă de mijlocași, poziționată în spatele său. La închidere au fost folosiți Hoban și Pires, iar linia de apărători a fost alcătuită din fundașii Alcenat, Gerson, Alves și Guilherme,  cu Pecanha - portar.
                     Mutu, cel mai bun de pe teren                       
     Cum zic, chiar în min. 2 mingea trece pe rând pe la cei trei mijlocași ofensivi deja numiți mai sus, iar Mutu o lovește ultimul cu capul și o trimite cu boltă spre poarta lui Astra unde însă Coman o reține, chiar de pe transversală. De aici însă lucrurile încep să ”scârțâie”. Geaba Mutu se zbate ca un leu în cușcă, Zicu începe să iasă din joc, greșește multe servicii, iar Teixeira pare prea îndrăgostit de minge, driblează excesiv și întârzie adesea pasa decisivă. Abia în min. 29, pe laterala de 16, pasa vine în careu la Toto dar, acest palid înlocuitor al lui Hamza, trage de la 9 m în fundașul din fața sa și nu iese decât un corner.

    Teixeria continuă să rateze centrările așa că toate fazele fixe sunt, pentru Petrolul, inutile. Nu și pentru Astra care, în min 42, din laterala careului mare trimite o centrare în gura porții lui Pecanha de unde prea agitatul Alcenat își bagă autogol! Se mai întâmplă...

    De la reluarea campionatului este a patra repriză întâi pe care petroliștii o fac ”varză”. E drept, nici echipa nu mai e ce-a fost în tur... Lipsa lui Boudjemaa și a lui Hamza e pe deplin resimțită.

    Cu toate acestea tribuna nu trădează. Cântecele sunt mai aprinse, iar mesajele scrise cu litere de-o șchiopă pe bannere sunt tot mai încurajatoare. Unul, foarte ironic, trimitea amatorii de sex oral la un anumit număr de telefon și la o anumită doamnă Prodan... ”Sanchi”, nici n-am auzit de ea!
   
             Faceți loc. Briliantul e șef în haita lupilor            
După pauză lupii par mai flămânzi și chiar dacă Răzvan face mutări tactice,  jocul rămâne tern și fragmentat. Pe de-o parte Petrolul își arată vârsta înaintată, jucătorii nu aleargă, nu desfac rapid jocul, sunt prea lenți dacă nu de-a dreptul statici, iar  de cealaltă parte, Astra se închide bine lucrând binișor și la glezne. Mai mult, toate fazele fixe de care beneficiază găzarii sunt irosite rând pe rând prin centrări trimise aiurea. Dar ulciorul cu faulturi tactice nu merge de multe ori la apa și, în min 72, un dribling cu preluare a lui Mutu este oprit prea dur de Laban care primește al doilea galben.


    Petrolul are acum om în plus pe teren, dar abia în min. 85 o pasă genială a lui Mutu îl lasă pe Priso (din min. 70 în locul lui Zicu) singur cu poarta goală! Execuția este însă eșuată lamentabil,  o ratare monumentală care aduce aminte de scărița de la penaltiul din sezonul trecut a lui Gicu Grozav...   Și pentru că veni vorba, atât Gicu cât și Bokila au fost în tribuna oficială la acest derbi. Aviz amatorilor de speculații la bursa repatrierilor...

   În min. 88 arbitrul Hațegan iese și el la Rampă, după mai multe decizii ambigue, refuză găzarilor un 11m clar la hențul din careu a lui Papp.


                   Încă un gol salvator marca Hoban !                 
   Mirosul de sânge agită tribunele care pe final au devenit frenetice. Împinși de suporteri, ăn al doisprezecelea ceas lupii cresc viteza jocului și, în prelungiri, ce nu a ieșit un meci întreg, reușește în min. 92: la fază fixă, Walter (de la pauză în locul lui Gerson) centrează în gura porții, apărarea Astrei se bâlbâie, iar Hoban, venit la linia porții, o bagă-n ațe. 1 la 1!

   Încă un egal pentru Petrolul și titlul pare a fi din ce în ce mai departe.

   Suntem cu toții parcă prinși într-un scenariu în care, deși ”parcați la brutărie”, nea Gigi și cu don MM sunt lăsați angelic și compensatoriu să mai ciupească, din trezoreria UEFA vreo 8 milioane de ”euroi”...

   Cei trei lupi fantastici ai meciului de duminică seara au fost Pecancha care a scos două șuturi grele, Hoban care a închis bine în zona defensivă și care a salvat echipa de la o ridicolă înfrângere și Mutu care a alergat, a pasat foarte bine, a șutat periculos și a venit cu folos și-n apărare. Mutu crește, Mutu are atitudine pozitivă, Mutu ne onorează!

     Corijenții au fost Zicu, absent în multe momente ale jocului și care s-a umplut de ridicol la execuția unei lovituri libere în prima repriză; Teixeira care a driblat inutil, a ținut mingea prea mult și a ratat toate centrările posibile și, cu voia haitei, Priso care a ratat nepermis cea mai clară ocazie de gol a campionatului!
   
   Meciul n-a fost unul ușor. Evenimentele care l-au precedat, de la plecarea pe nepusă masa a lui Contra și până la litigiul generat de impresari pe marginea transferului lui Hamza au avut darul să șubrezească moralul echipei, încrederea lor în conducerea clubului.
   Rezultatul nu ne lasă să apreciem în vreun fel acțiunile de antrenor ale lui Răzvan, dar ne lasă speranța că Petrolul nu va fi lăsat să se scufunde și că putem visa măcar la o nouă cupă! 

   Ale Petrolu, ale!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu