joi, 18 septembrie 2014

Doar Petrolul


Orice s-ar spune, faptele o dovedesc, Adrian Mutu este un produs perfect pentru orice strategie de marketing în mass media. Comentata și neîmplinita plecare a lui Pițurcă în deșerturile Arabiei a fost o știre ce a pălit în comparație cu ”bomba” că Mutu se transferă în India!
Cu mic cu mare, petroliștii, steliștii, dinamoviștii și toată suflarea suporterilor din fotbalul autohton, la pachet și fără discriminare cu nemicrobiștii și gospodinele ce admiră  veșnic și neîmplinit frumosul briliant, au dat buzna (miercuri 17.09.2014)  în galaxia internetului să vadă cu ochii lor ”știrea” că Mutu schimbă Ploieștiul pe Mumbay.
Instantaneu rețelele de socializare au reacționat ridicând traficul la cote invidiate de orice politician. Părerile au fost, bineînțeles, împărțite și polemica iscată s-a dus  fie pe direcția ușor ofuscată că, nota bene, ”foarte bine că ne lasă că și așa n-a făcut nimic util pentru echipă” fie pe direcția aparent rațională că  ”domnu’ Capră e de vină,  ăsta vinde tot și distruge echipa!”
   Mulțescu îi explică lui Mutu că Dâmbu' e mai bun ca Indu'   
Marea rumoare s-a dovedit a fi însă o efemeridă, după două ceasuri, patronul lupilor, pe post de însoțitor și garant a lui Mulțescu Reloaded,  a infirmat cu mare fermitate zvonul că ”Mutu pleacă împrumutat la o echipă din India” și, drept dovadă, a invitat ziariștii la antrenamentul ”lupilor”.

Zis și făcut, la ora 5 a după amiezii înarmat cu aparatul foto m-am prezentat  sub liziera pădurii de la Crângul lui Bot, acolo unde petroliștii își au cartierul general. Frumoasa seară de sfârșit de vară s-a dovedit  a fi nu numai o ședință foto cu instantanee reușite ci și o dovadă de netăgăduit că la Petrolul se muncește serios și cu pasine pentru fotbal. Întregul lot, cu Mutu în frunte, dirijați de preparatori și de acum noul antrenor Mulțescu, s-au pus pe alergat, pasat , plonjat și sărit, adică tot pachetul unei pregătiri profesioniste.

                            Repriza de sprinturi în haită                           
Împărțiți pe ateliere, vorbind mai mult  în spaniolă și engleză, dar ascultând cu docilitate comenzile venite în românește de la antrenori, fotbaliștii s-au pus serios pe treabă.  Nici urmă de tensiune în lot, numai glume și chicote între jucători, o atmosferă de camaraderie și bunădispoziție cum de puține ori am văzut. Fără animozități și fără glume malițioase jucătorii s-au antrenat ca și cum Nea Gigi Smurd ar fi la echipă de o veșnicie.  Și asta nu de ochii presei care pînă la urmă s-a rezumat doar la prezența subsemnatului și a încă doi cameramani, ci pentru că, cu siguranță, așa le stă acestor fotbaliști în fire.
Am fotografiat cu foame de imagini, dar până la urmă, învins de magia mișcării am rămas privind, mut de plăcere, gașca de băieți ce zburda în iarbă. Sincronizați într-o  gimnastică a cărui limbă o  știau perfect haita lupilor părea  a interpreta un dans magic, un dans ritualic, ce avea menirea să îmbuneze  zeii fotbalulului și să bucure zecile de mii de ploieșteni ce ibesc cu devotament Petrolul! 
  
          Cu gîndul la prima mare performanță din carieră?          
Nu va fi ușor duminică (21.09.2014) cu Steaua, cum nu va fi ușor nici un alt meci, dar la Ploiești echipa există, cu Mutu în lot, cu Mulțescu antrenor principal, cu Dan Capră patron finanțator și mai ales cu un oraș întreg în spate, cu zeci de mii de oameni care știu să renască, care știu ce e fotbalul și care știu, mai presus de orice, să iubească!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu