duminică, 6 aprilie 2014

DORUL DE VICTORIE


         Teixeira a avut o seara bună la Cluj, a alergat, a pasat excelent, a driblat eficient, s-a infiltrat abil și, cel mai important, a marcat. Golul a picat în min. 61, într-un moment dificil pentru lupi. În min 53, la zero – zero, Alves primește încă un galben, acordat ca și primul cu mare ușurință și este scos de pe teren, iar Petrolul rămâne în 10 oameni. Dar haita a avut caracter, și-a strâns rândurile, a plecat la atac , a combinat frumos și, bang!, după o suită de pase inteligente, Sony o pune pe tavă și, cum zic, Teixeira a băgat-o în ațe. Petrolul conduce pe Gruia, are 1 la zero!
       Aud că prin studiouri TV, mari specialiști și-au dat cu părerea că la Mustivar ar fi fost ofsaid, Să fim serioși! Spălați-vă pe ochi nene, puneți-vă ochelari și, dacă se poate, faceți comentariile cu ce vedeți pe viu la stadion, nu lăfăiți pe fotoliile studiourilor TV!       

           Teixeira, cel mai bun jucător de pe teren             
    Filmul meciului până în min 53 a fost o telenovelă ușoară, o operetă în care , în prima repriză Petrolul a arătat la fel ca în tot acest retur. Adică a intrat greu în joc și i-a lăsat pe ceferiști să-și facă jocul. Abia în min 35 Albin bate spectaculos o lovitură liberă pentru ca, în min 40, Hoban să rateze un șut ușor după o super centrare venită din lovitură de colț. Zero la zero la pauză și o primă repriză în care Zicu, deși titular, a lipsit practic din joc.
       După pauză clujenii încep tare și, chiar în min 46, ratează deschiderea scorului. Apoi vine min 53 și partitura se schimbă, de la piano pianisimo se trece la allegro și,  lucru îmbucurător, la cârma jocului sunt petroliștii chiar dacă sunt doar în 9 oameni pe câmp. Teixeira a punctat  și au mai fost câteva situații bune pentru petrolul dar lupii le-au irosit. Chiar dacă Hoban a scos un gol ca și făcut de pe linia porții,  pe final, lupii au fost egalați de o echipă care avea la acel moment, min 83, patru(!) atacanți veritabili în joc și venea peste Petrolul cu o așezare 3-2-1-4.
            Sony, omul cu pasa decisivă               
       N-a fost să fie victorie și Petrolul mai bifează, cu Răzvan Lucescu pe bancă, încă un X, al 5-lea. Dar trebuie să remarc, de această dată, jocul de excepție și rezistența fizică a lui Teixeira, revenirea cu joc foarte bun a lui Sony Mustivar, în primul 11, cu atributul de pasator decisiv , precum și jocul constant, din ce în ce mai bun, al lui Hoban. Nu trecem cu vederea nici evoluția lui Geraldo, în apărate, și a lui Albin în atac. Rămân ca neconcludente evoluțiile lui Zicu, Tamuz și Walter. Asta e, nu toate muștele fac miere...
     
    Nota 4 cu huo(!) de rigoare pentru arbitrajul lui Kovacs respectiv pentru cele două cartonașe galbene arătate gratuit  lui Alves. La ambele faze a fost fault în atac! Rușine domn’ arbitru!

    Să reținem și asistența subțire a meciului, 3 mii de spectatori și o galerie clujeamă de 100 de băietani ”fioroși” ...

    Etapa viitoare avem mica noastră ”răfuială” cu Mediașul.
    Vom avea parte, oare, de victorie? 15.000 de suflete vor fi în tribune și o vor aștepta. Ne e tare dor de ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu